KickStarter Campaign

Athens - 42 days

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Ο φωτογράφος Δημήτρης Κοιλαλούς εξερευνά την πόλη της Αθήνας στην διάρκεια των 42 ημερών της καραντίνας του 2020, και ανασυντάσσει τον  χάρτη της Αθήνας κυρίως με αστικές τοπιογραφίες μίας πόλης που δεν έχουμε ξαναδεί έτσι, αλλά και ματιές στην ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Άρχισα να φωτογραφίζω από την πρώτη κιόλας μέρα της επιβολής της καραντίνας ξεκινώντας από τους δρόμους της γειτονιάς που μεγάλωσα. Προσπάθησα να φέρω στη μνήμη μου παλιές φωτογραφίες των δρόμων της Αθήνας σαν ένα οπτικό αλλά και ιστορικό σημείο αναφοράς. Αστικές τοπιογραφίες δηλαδή, με χαρακτηριστικές προοπτικές και λεπτομερείς πληροφορίες για τα κτίρια και το αστικό περιβάλλον. Συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν είχα συναντήσει  τέτοιο συστηματικό αρχείο για την Αθήνα. Εμπνευσμένος από την αισθητική της Ευρωπαϊκής τυπολογικής αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, η πρώτη μου σκέψη ήταν να κάνω μία συστηματική καταγραφή του περιβάλλοντος και των δρόμων της πόλης. Ένα αρχείο που θα αποτύπωνε με απόλυτο και αυστηρό τρόπο όχι μόνο την ιστορική στιγμή αλλά και την αρχιτεκτονική της. Σύντομα κατάλαβα ότι το ενδιαφέρον μου ξεπερνούσε την απλή καταγραφή αυτής της ιστορικής περιόδου του πρώτου lockdown.


Παρόλο που η ερημιά στους δρόμους εκείνη την περίοδο ήταν καθολική, με ένα περίεργο τρόπο εξέπεμπε ταυτόχρονα μία αόρατη ανθρώπινη παρουσία. Έτσι, άρχισα να αναζητώ ανθρώπους από το κοντινό μου περιβάλλον που ζούσαν μόνοι τους και πέρναγαν εκείνη την περίοδο απομονωμένοι. Αυτή η επιβεβλημένη απομόνωση ήταν σε μεγάλο βαθμό η προέκταση της αφηγήματος που είχα στο μυαλό μου για την αποξένωση και την μοναχικότητα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Οι χρωματιστοί μικρόκοσμοι των σπιτιών ήταν η μελαγχολική προέκταση του άχρονου ασπρόμαυρου κελύφους της πόλης.


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Από την πρώτη στιγμή, ήταν ήδη σχηματισμένο στο μυαλό μου ότι ήθελα να φτιάξω ένα βιβλίο που θα είχε την μορφή ενός ιστορικού αρχείου. Μία αφήγηση που θα ξεδιπλωνόταν σε μία ευθύγραμμη ακολουθία εικόνων, σελίδα προς σελίδα, σαν ένα οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ, ή σαν μία συλλογή από παλιές αστικές χαλκογραφίες ή παλιές καρτ-ποστάλ.

Παρά το γεγονός ότι το project ολοκληρώθηκε μόλις σε 42 ημέρες (όση δηλαδή ήταν η διάρκεια της καραντίνας), τελικά χρειάστηκαν τρία επιπλέον χρόνια, μετά από πολλές αλλαγές και προσθήκες, μέχρι το βιβλίο να πάρει την τελική του μορφή.


Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη:


• Το πρώτο μέρος αποτελείται από 44 ασπρόμαυρες αστικές τοπιογραφίες της Αθήνας. Σπάνιες και μοναδικές εικόνες δρόμων, λεωφόρων και τοπόσημων της Αθήνας που φωτογραφήθηκαν με φόντο τον λευκό πρωινό ουρανό, ώστε να μοιάζουν με εικόνες μιας λεπτομερούς αρχιτεκτονικής μακέτας.

• Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει πορτραίτα ανθρώπων που έζησαν την εμπειρία του lockdown σε απομόνωση και φόβο. Όλα τα πορτρέτα είναι έγχρωμα και διπλά, και έχουν ανάπτυγμα το ένα δίπλα στο άλλο. Μία συστηματική και εκούσια αντιπαραβολή μεταξύ ταυτότητας και κατάστασης.

Σε ολόκληρο το βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί χάρτες της Google Earth όχι μόνο για να δίνουν το ακριβές γεωγραφικό στίγμα κάθε σημείου που φωτογραφίζεται. Ταυτόχρονα είναι μία υπενθύμιση για την διαφορά μεταξύ του βιωμένου χώρου και του αόριστου ψηφιακού χώρου του διαδικτύου, όπως πλέον βιώνεται μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές.

Τα κείμενα για την πόλη και για την αναπαράστασή της ανήκουν στον ιστορικό τέχνης και επιμελητή Δρ. Θανάση Μουτσόπουλο και στον αρχιτέκτονα και θεωρητικό αρχιτεκτονικής Δρ. Σταύρο Αλιφραγκή. Οι μεταφράσεις στα αγγλικά έχουν γίνει από την Anna Maeve Holloway.


Το βιβλίο αναφέρεται σε μία μοναδική και εντελώς απρόβλεπτη ιστορική στιγμή οποία πρέπει να θυμόμαστε όχι μόνο σαν εικόνα αλλά κυρίως ιστορικά. Είναι ένα κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης που εμπεριέχει την αγωνία και τον φόβο εκείνων των ημερών και ταυτόχρονα αναφέρεται στην μελαγχολία και την μοναξιά των σύγχρονων μητροπόλεων.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
(ΜΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ)


Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του βιβλίου έγιναν από το φωτογράφο Δημήτρη Κοιλαλού και από την γραφιστική ομάδα του εκδοτικού οίκου. Ο Kehrer Verlag, είναι ένας από τους σημαντικότερους Γερμανικούς εκδοτικούς οίκους βιβλίων τέχνης -γνωστός για την παραγωγή πολυβραβευμένων φωτογραφικών βιβλίων εξαιρετικής ποιότητας.
Το ένθετο βιβλίο με το διήγημα «Η Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου» του Egfar Allan Poe μεταφράστηκε ειδικά για την έκδοση από την Δεσποινα Ρισσάκη και σχεδιαστεί από την γραφίστρια Κατερίνα Πατελή.


Μέγεθος: 22X32cm, 272 σελίδες (44 α/μ, 52 έγχρωμες εικόνες), διαφορετικά χαρτιά για κάθε ενότητα (βάρος, υφή, βερνίκι), ανοιχτή ράχη με έγχρωμη κλωστή, και μαλακή διαφανής κουβερτούρα από PVC.

Γλώσσα: Ελληνικά / Αγγλικά

Φωτογραφία: Δημητρης Κοιλαλούς   Συντελεστές: Θανάσης Μουτσόπουλος, Σταύρος Αλιφραγκής.

Τιράζ: 1000 αντίτυπα / κυκλοφορία: Καλοκαίρι 2024

Αυτή η σελίδα είναι εξωτερικός σύνδεσμος και λειτουργεί μόνο επεξηγηματικά για όσους θέλουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες στα ελληνικά. Η σελιδα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ KICKSTARTER

ΟΙ  ΑΓΟΡΕΣ  πραγματοποιούνται από το πεδίο REWARDS  μέσα από  την  πλατφόρμα  του  Kickstarter

και όχι από αυτήν την σελίδα


Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ KICKSTARTER ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ PROJECT, ΑΦΟΥ


  1. ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΥΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΒΙΒΛΙΟΥ και


  1. ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ, ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΡΑΦΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ


 

ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ


Ανταμοιβές ονομάζονται τα πακέτα που επιλέγει κανείς να προαγοράσει, και παρουσιάζονται αναλυτικά στον πίνακα ανταμοιβών.

Εάν θέλετε ένα πακέτο που περιέχει μία ή δύο υπογεγραμμένες φωτογραφίες, μπορείτε να επιλέξετε από τις παρακάτω οκτώ:
Η σειρά «Postcards from Athens» περιέχει τις παρακάτω έξι εικόνες και δεν μπορείτε να τις αγοράσετε αποσπασματικά μέσα από την καμπάνια στο Kickstarter

Όλες οι φωτογραφίες εκτυπώνονται με λευκό περιθώριο και είναι υπογεγραμμένες στο πίσω μέρος.


• C-Prints (Chromogenic Prints): είναι φωτογραφίες που έχουν εκτυπωθεί με φωτογραφικά χημικά σε φωτογραφικό χαρτί είτε με αναλογικό είτε με ψηφιακό τρόπο.

• Giclee Print ονομάζεται η εκτύπωση inkjet σε μουσειακό αρχειακό χαρτί.


ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ


Οι φωτογραφίσεις και οι επεξεργασίες των εικόνων έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης έχει αποφασιστεί ο τελικός σχεδιασμός και οι τεχνικές προδιαγραφές, και το βιβλίο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην παραγωγή του. Ο Kehrer Verlag είναι ένας από τους σημαντικότερους και γνωστότερους εκδότες στην Ευρώπη με αναγνωρισμένη φήμη και τεράστια εμπειρία στην παραγωγή βιβλίων τέχνης και καταλόγων μουσείων. Από τη στιγμή που η χρηματοδότηση του project μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter είναι πετυχημένη, θα έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι και η παραγωγή του βιβλίου μπορεί να ξεκινήσει και να παραδοθεί μέσα στους προγραμματισμένους χρόνους.

Το βιβλίο αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2024. Σε περίπτωση που συμβούν  -μάλλον απίθανες- μικρές καθυστερήσεις, εσείς σαν υποστηρικτές θα είσαστε οι πρώτοι που θα ενημερώνεστε από εμένα.

Τέλος, αυτή είναι μία καμπάνια όλα η τίποτα. Δηλαδή εάν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος της χρηματοδότησης, το βιβλίο ΔΕΝ μπορεί να εκτυπωθεί. Φυσικά το Kickstarter θα σας χρεώσει μόνο μετά το τέλος της καμπάνιας και μόνο εφόσον ο χρηματοδοτικός στόχος έχει επιτευχθεί.(Εάν  ο χρηματοδοτικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί δεν γίνεται χρέωση της κάρτας σας)Το βιβλίο χρειάζεται την υποστήριξή σας • μαζί μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε


ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ KICKSTARTER;Αυτήν την εποχή όπου κόστη έχουν εκτοξευτεί παγκοσμίως, η προπώληση βιβλίων είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει εφικτή μία τόσο ακριβή έκδοση. Το Kickstarter δίνει την ευκαιρία να προπωληθούν με ασφάλεια κάποια βιβλία ή πακέτα με φωτογραφίες σε χαμηλές τιμές, για να τα χρηματοδοτηθεί το project και να προχωρήσει η έκδοση. Τα υπογεγραμμένα βιβλία και αυτά τα πακέτα που περιέχουν είτε επιπλέον φωτογραφίες είτε τις «Postcards from Athens» είναι διαθέσιμα σε αυτές τις τιμές αποκλειστικά και μόνο μέσω αυτής της καμπάνιας. Επιπλέον, το Kickstarter διαθέτει ένα ασφαλές και πολύ εύκολο περιβάλλον συναλλαγών με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τα project τους.


Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ KICKSTARTER ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ PROJECT, ΑΦΟΥ

  1. α. ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΥΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΒΙΒΛΙΟΥ και

  2. β. ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ, ΟΙ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΡΑΦΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣΚΟΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Το βιβλίο έχει βάρος περίπου 1,5 Kg. Το κόστος συσκευασίας και αποστολής για ένα βιβλίο (με ή χωρίς την υπογεγραμμένη φωτογραφία) είναι περίπου: €32,00 για Ευρώπη / Μ. Βρετανία, €33.00 για ΗΠΑ κ τον υπόλοιπο κόσμο και € 5.00 για την Ελλάδα.


επιστροφή στο  KICKSTARTERhttps://www.kickstarter.com/projects/demetriskoilalous/1067655894/build?ref=user_menuhttps://www.kickstarter.com/projects/demetriskoilalous/1067655894/build?ref=user_menushapeimage_1_link_0